czwartek, 16 lutego 2012

Pierś z kurczaka w warzywach

Czyli jak zdrowo i szybko przygotować obiad zimą.

przepis:
  • 1 opakowanie warzyw mrożonych
  • 1 łyżka oleju i oliwy z oliwek
  • 1 szt piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • bulion
Piersi z kurczaka posypać bazylią oraz pieprzem, skropić oliwą z oliwek i wstawić do lodówki na ok 4  godziny. Po wyjęciu z lodówki usmażyć na patelni na złoty kolor - gdy mięso się zrumieni dodaj bulion, przykryj patelnię i duś przez następne 3-4 minuty. Gdy mięso przestygnie pokrój je na małe kawałeczki.
Warzywa na patelnię wysyp na gorącą patelnię (bez rozmrażania) i smaż na 1 łyżce oliwy około 7-9 minut(można dodac wody bądź bulionu). Na koniec dodaj sól oraz pieprz do smaku, oraz gotową pierś.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz