przepis:
- 1 opakowanie warzyw mrożonych
- 1 łyżka oleju i oliwy z oliwek
- 1 szt piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
- bazylia
- bulion
Piersi
z kurczaka posypać bazylią oraz pieprzem, skropić oliwą z oliwek i wstawić do lodówki na ok 4 godziny. Po wyjęciu z lodówki usmażyć na patelni na
złoty kolor - gdy mięso się zrumieni dodaj bulion, przykryj patelnię i duś przez
następne 3-4 minuty. Gdy mięso przestygnie pokrój je na małe kawałeczki.
Warzywa na patelnię wysyp na
gorącą patelnię (bez rozmrażania) i smaż na 1 łyżce oliwy około 7-9
minut(można dodac wody bądź bulionu). Na koniec dodaj sól oraz pieprz do smaku, oraz gotową pierś.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz