sobota, 23 marca 2013

dietetyczna sałatka jarzynowa



Kaloryczność: 100 kcal porcja
  •  3 marchewki 
  • pietruszka
  • mały seler
  • jabłko
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • ½ szklanki kukurydzy
  • 3 jajka
  • 2 kiszone ogórki
Składniki do sosu:
  • ½ szklanki odtłuszczonego jogurtu
  • kostka bulionowa z oliwą i ziołami
  • sok z połowy cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz

Warzywa ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki i jabłko obierz, pokrój w kostkę. Składniki wsyp do miski, dodaj groszek i kukurydzę, jajko ugotować i pokroić w kostkę.
Kostkę bulionową rozpuść w kilku łyżkach wrzątku, przestudź. Następnie dodaj jogurt i całość wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem i solą.
Polej nim sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz